Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Παρά τις «ανοιξιάτικες» καληνύχτες τους, τρέμουν κάθε δημόσια παρέμβαση του Ψηλού και επιδίδονται στην «πολιτική φαντασία»!...!

Το τεράστιο εκτόπισμα του πρώην Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι η μόνη αδιαμφισβήτητη πολιτική αλήθεια που στέκει σήμερα σ’ αυτό τον τόπο. Φίλοι και εχθροί, ομοϊδεάτες και αντίπαλοι αναγνωρίζουν -άλλοι εκόντες και άλλοι άκοντες...- ότι ο Ψηλός αποτελεί ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο, και η κάθε... δημόσια παρέμβασή του είναι ικανή να προκαλέσει «αναταράξεις» και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ενδεικτικά φαινόμενα αυτής της πραγματικότητας έχουμε δει τον τελευταίο καιρό ουκ ολίγα. Για παράδειγμα, τη μια μέρα η «ανοιξιάτικη» ΝΝΔ «καληνύχτιζε» τον επίτιμο πρόεδρο και την επομένη ο Σαμαράς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Γιάννη Πρετεντέρη έπαιρνε κατ’ ουσίαν πίσω την απρέπεια, όταν διακήρυττε ότι ο Μητσοτάκης φυσικά και αυτονόητα παραμένει «επίτιμος» και κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί αυτήν την τιμητική θέση!

Επίσης, χαρακτηριστικές είναι και οι κωλοτούμπες Καρατζαφέρη γύρω από το «φαινόμενο Μητσοτάκης». Άλλοτε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διεκδικεί να αναγνωριστεί ως το πλέον... αυθεντικό «πολιτικό τέκνο» του Ψηλού και άμα πάρει ανάποδες είναι ικανός να τον λοιδορήσει, κατηγορώντας τον ότι πάσχει από... «πολιτικό αλτσχάϊμερ»! Η σχιζοφρένεια αυτή δεν είναι ανεξήγητη. Κανείς από τους δύο δεν... αγαπά τον πρώην Πρωθυπουργό. Όμως και κανείς από τους δύο δεν μπορεί να τον περιφρονήσει, χωρίς ταυτόχρονα να χάσει ένα σεβαστό και κρίσιμο ακροατήριο στον ευρύτερο Κεντροδεξιό και Φιλελεύθερο χώρο... Θέλουν δε θέλουν, Σαμαράς και Καρατζαφέρης πρέπει κατά καιρούς να δείχνουν ότι τάχα «φλερτάρουν» και με τους «μητσοτακικούς». Είναι όρος της πολιτικής τους επιβίωσης.

Στα παραπάνω πλαίσια εντάσσεται και η απεγνωσμένη προσπάθεια του συστήματος Σαμαρά να εμφανίσει -μέσω κωμικών και παντελώς αβάσιμων δημοσιευμάτων- τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως δήθεν «δυσαρεστημένο» με τη Ντόρα και «διαφωνούντα» με το νέο εγχείρημά της, τη Δημοκρατική Συμμαχία. Πάνε και έρχονται οι σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο και τον τύπο, με μοναδικό στόχο να προκαλέσουν σύγχυση και ταραχή στους πολλούς μη γνωρίζοντες τις πραγματικές απόψεις του Ψηλού για τη Ντόρα και τη Συμμαχία. Γιατί όσοι γνωρίζουν, απλώς υπομειδιούν και περιμένουν την ώρα που ο Κρητικός Ηγέτης θα βγει απερίφραστα και θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του... Και η ώρα αυτή -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- πλησιάζει... επικίνδυνα για το Σαμαρά και το νεοδεξιό του απόκομμα.

Τελευταίο «κρούσμα» το σημερινό ευφάνταστο σενάριο που δημοσιεύει η ιστοσελίδαnewpost και ολόθυμα αναπαρήγαγαν και άλλες σαμαροσελίδες. Και μόνο ο τίτλος είναι αξιόγελως: «Ο Μητσοτάκης δεν ψηφίζει Ντόρα!» Τα όσα δε γράφονται από τον ανώνυμο μυθιστοριογράφο κυμαίνονται από τη φτηνή προβοκάτσια μέχρι την κατάφωρη ψευδολογία και μπουρδολογία! Ένα και μόνο αναφέρουμε, για να καταλάβετε πόσο «έγκυρη» είναι η δήθεν «πληροφόρηση» του σεναριογράφου. Γράφει συγκεκριμένα:«Φυσικά το μεγάλο πολιτικό ερώτημα στην υπόθεση αυτή είναι τι θα πράξει ο Μητσοτάκης στις εκλογές. Θα ψηφίσει το κόμμα της Ντόρας την στιγμή που είναι επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ όταν την ίδια ώρα υποψήφιος με το κόμμα του κ. Σαμαρά θα είναι και ο γιος του; Την απάντηση μου την έδωσε ο συνομιλητής μου: “Ο Μητσοτάκης ψηφίζει στην Β' Αθήνας όπου υποψήφιος είναι ο Κυριάκος...” Τρελάθηκα.»... Η μόνη αλήθεια στα παραπάνω εντοπίζεται στην... ακροτελεύτια λέξη, μια και ο μυθοπλάστης ομολογεί την παράνοιά του! Γιατί όλα τ’ άλλα είναι τόσο έγκυρα όσο και τα στατιστικά που έδινε ο Αλογοσκούφης στην Ευρώπη για την ελληνική οικονομία! Και το πιο τρανταχτό ψεύδος: «Ο Μητσοτάκης ψηφίζει στην Β' Αθήνας»! Ο Ψηλός, ως πρώην Πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να ψηφίζει όπου θέλει στην Ελλάδα, και συνήθως ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στα Χανιά της Κρήτης. Κανείς, λοιπόν, δεν τον δεσμεύει να ψηφίσει στη Β΄ Αθήνας, ώστε να... υποχρεωθεί να ψηφίσει τον Κυριάκο!!!

Θα μου πείτε, λεπτομέρειες... Ναι, στους ψευδολόγους και μπουρδολόγους λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Στόχος τους είναι η διάχυση της απάτης και ο «ψυχρός πόλεμος» στους αντιπάλους τους. Γι’ αυτό και εμείς θεωρήσαμε χρέος μας, ως γνωρίζοντες κατιτί παραπάνω, να καθησυχάσουμε τους φίλους Συμμάχους, ώστε να μη δίνουν την παραμικρή σημασία σε παρόμοια φληναφήματα, όπου και αν τα συναντούν, όποιοι και αν τα γράφουν.

Άλλωστε, ο Μητσοτάκης -μόλις χθες στα «ΝΕΑ»- έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα για το τι στάση θα τηρήσει στο μέλλον. Τα πάντοτε διαυγή και αντρίκεια λόγια του δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών: «Η σημερινή Νέα ∆ηµοκρατία ποντάρει στην αποτυχία, µε την ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός ο καινούργιος αρχηγός... Η Νέα ∆ηµοκρατία δεν έχει τίποτα το κοινό µε τη Νέα ∆ηµοκρατία που εγώ ήξερα. Το 40% που άφησα εγώ το 1993, σήµερα κινδυνεύει να πέσει κάτω από το 20%. ∆εν υπάρχει πια Νέα ∆ηµοκρατία.»(διαβάστε εδώ).

Προφανώς το σημερινό δημοσίευμα στο newpost ήρθε για να «διασκεδάσει» τις δυσμενείς για τη ΝΝΔ εντυπώσεις της παραπάνω συνέντευξης. Μόνο που τα έκανε χειρότερα. Γιατί εκβιάζει απειλητικά τις ούτως ή άλλως προδιαγεγραμμένες εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου