Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Αναταράξεις προκαλεί o Ψωμιάδης...

 Αναταράξεις προκαλεί η εμφάνιση του Παναγιώρη Ψωμιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο κ. Ψωμιάδης, μεταξύ των άλλων είπε τέσσερα σημαντικά πράγματα που συνιστούν πλήρη διαφοροποίηση από... τις επίσημες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας:

1) Επανέλαβε την είδηση ότι ετοιμάζει πολιτική κίνηση και έχει ήδη αρχίσει επαφές με διάφορα πρόσωπα. Το αν αυτή η κίνηση θα εξελιχθεί σε κόμμα ή θα παραμείνει μια απλή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα, είπε ότι... θα εξαρτηθεί από τις περιστάσεις.

2) Είπε ακόμα ότι σταθερός του στόχος είναι η επανένωση της Κεντροδεξιάς και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς όμως εδώ αναρωτιόμαστε: Τι είναι επιτέλους η Κεντροδεξιά; Τα πολιτικά τζάκια και οι ξεπεσμένοι πολιτικοί παράγοντες που πρέπει να επανενωθούν ή η λαϊκή βάση η οποία και θα πρέπει να αποκτήσει την εξουσία που της στερεί το κομματικό σύστημα;

3) Για την συνάντηση που είχε με την κ. Μπακογιάννη, είπε ότι συζήτησαν το θέμα μιας κυβέρνησης συνεργασίας για να σωθεί ο τόπος. Αυτό όμως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ξεκάθαρη άρνηση του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Εμείς σε όλη αυτή την πρεμούρα του πολιτικού συστήματος για συγκυβέρνηση όλων μαζί, βλέπουμε την ύστατη προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να διασωθεί και να συνεχίσει να νέμεται την κοινωνία.

4) Όταν ρωτήθηκε από τον κ. Παπαδάκη, αν τον έχει καλέσει (τον κ. Ψωμιάδη) ο Πρόεδρος του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς για να συζητήσουν για τα φλέγοντα θέματα, απάντησε με έναν τρόπο που προκάλεσε σοκ, δείχνοντας την πλήρη αποστασή του από τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα είπε περίπου: «Από την Πολιτική Άνοιξη δεν με κάλεσαν». Δεν αντιλαμβανόμαστε τι επιδιώκει ο κ. Ψωμιάδης, πάντως ένα είναι σίγουρο και το ξέρει. Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα χρειαστεί να ζητήσει και πάλι την ψήφο των Νεοδημοκρατών, θα έχει προηγηθεί τουλάχιστον μια βουλευτική εκλογική αναμέτρηση, με ότι αυτό σημαίνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου