Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Πάτο για ΠΑΣΟΚ και ΝΝΔ! Το λέει ακόμη και η... ALCO!!!

Χέρι-χέρι οι Συμφοιτητές οδηγούν τα δύο κόμματα παρακμής που εκπροσωπούν στον... απόπατο της Ιστορίας!

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO του Παναγόπουλου είναι σχεδόν... ιδιοκτησίας Συγγρού... 
Πρόθυμη πάντα να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των καλοπληρωτών αντινούσηδων της ΝΝΔ. Είναι λοιπόν φυσικό να βλέπουν με «θετικό μάτι» τα αποτελέσματα της τελευταίας της έρευνας που δημοσίευσε η σαββατιάτικη «ΑΞΙΑ». Είναι αυτό που λέμε positive thinking... Γιατί μόνο έτσι μπορούν οι σαμαροφύλακες να αισθάνονται «ικανοποιημένοι» και να πανηγυρίζουν για δήθεν «αλλαγή σκηνικού» υπέρ της ΝΝΔ και του Σαμαρά! Όπως έγραψαν χθες διάφορα σαμαρομπλογκς, αλλά και η ίδια η εφημερίδα ανοήτως στο πρωτοσέλιδό της...

Για να δούμε λοιπόν ψύχραιμα τα πορίσματα, και να διακρίνουμε εάν πραγματικά υπάρχει έδαφος για «ικανοποίηση» στο επιτελείο του Αρχηγαντώνη... Και να λάβουμε υπ’ όψιν, ότι τα «αποτελέσματα» της ALCO είναι -όπως πληροφορηθήκαμε «από μέσα»...-εξόχως «πειραγμένα» υπέρ της ΝΝΔ και του Σαμαρά!!! Φαντασθείτε λοιπόν πόσο πιο κάτω είναι ο πάτος... 

εικόνα 1

Όπως προπαγανδιστικά έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΑΞΙΑ»,«Επικρατεί για πρώτη φορά στις θετικές γνώμες ο Αντώνης Σαμαράς του Γιώργου Παπανδρέου»... Είναι έτσι; Η εικόνα 1 είναι αποκαλυπτική: 
εικόνα 2
Στο μοναδικό δείκτη που ο Σαμαράς «προηγείται» με μια μονάδα του ΓΑΠ είναι η«ικανοποίηση από Παπανδρέου, Σαμαρά». Και γιατί... προηγείται ο Αντωνάκης; Επειδή έπεσε... λιγότερο από το Γιωργάκη και καθώς κατρακυλούσαν μαζί έτυχε να σκαλώσει λίγο πιο πάνω!!! Δηλαδή και οι δυο τους βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά της «αποδοτικότητάς» τους, απλώς ο Γιώργος -λογικό, ως πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης-μπάχαλο...- είναι λίγο πιο κάτω... Το κρίσιμο μέγεθος στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι η τραγική αποψίλωση του δικομματισμού στα πρόσωπα των ηγετών του. Δεν «ικανοποιούν» και οι δυο μαζί ούτε το 45% των Ελλήνων!!!

εικόνα 3
Η ίδια ακριβώς κατάσταση καταγράφεται και στα υπόλοιπα μεγέθη. Την πρόθεση ψήφου(και οι δύο βρίσκονται πολύ πιο κάτω από ότι 1 χρόνο πριν, εικόνα 2), την παράσταση νίκης (το ίδιο, εικόνα 3), και την «επιθυμία νίκης»(επίσης το ίδιο, εικόνα 4).

εικόνα 4

Ακόμη, σε ιστορικά χαμηλά βρίσκονται τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΝΔ στο σημαντικό ερώτημα «είστε ικανοποιημένος ή όχι από την απόδοση της κυβέρνησης 
εικόνα 5
και την παρουσία και δράση της ΝΔ». Πριν από 1 χρόνο, διπλάσιοι πολίτες ήταν ικανοποιημένοι και με τα δύο κόμματα από αυτούς που είναι σήμερα!!! (βλ. εικόνες 5 και 6) Όσο για το «ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της οικονομίας»(εικόνα 7), εδώ αγκαλιά οι Συγκάτοικοι πάνε 
εικόνα 6
στον πάτο!!! Ούτε καν αυτοί που «προτίθενται να τους ψηφίσουν» δεν τους θεωρούν ικανούς να χειριστούν την οικονομική κρίση... Έτσι, ενώ το ΠΑΣΟΚ/Παπανδρέου παίρνουν στηνπρόθεση ψήφου 22,7%, μόνο ένα 18% τους εμπιστεύεται για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για ΝΝΔ/Σαμαρά:20,3% πρόθεση ψήφου, μόνο 17%εμπιστοσύνη... Οι επιπλέον θα τους ψηφίσουν επειδή είναι... νέοι και ωραίοι!!!

εικόνα 7, η... ταφόπλακα του δικομματισμού!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε όλα τα παραπάνω, οφείλουμε να κάνουμε μια αναγκαία διάκριση, που καθιστά τη θέση του Σαμαρά και της ΝΝΔ ακόμη πιο δυσμενή από αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και ενάμισι χρόνο είναι Κυβέρνηση του τόπου, που έχει πάρει πρωτόγνωρα αντιδημοφιλή μέτρα, και τον τελευταίο καιρό παραπαίει ως προς την εικόνα συντονισμού που εμφανίζει.
Ο Σαμαράς εξελέγη πριν από ενάμισι επίσης χρόνο από μια -υποτίθεται- «πρωτόγνωρη διαδικασία κινηματικού χαρακτήρα», από -υποτίθεται- 800.000 «νεοδημοκράτες, που περίμεναν με τις ώρες στην ουρά για να ψηφίσουν»... Και το αποτέλεσμα, μετά από αυτόν τον ενάμισι χρόνο, που είναι απόλυτος κυρίαρχος στη ΝΝΔ, που διώχνει, διαγράφει, ράβει και κόβει στα (μικρά) μέτρα του το κόμμα που παρέλαβε στα ιστορικά χαμηλά εκλογικά ποσοστά του, είναι να το πάει ακόμη πιο... κάτω! Άπατος είναι ο κατήφορος της ΝΝΔ και του σημερινού αρχηγού της... Καταρρέει σε όλα τα μεγέθη που αποτυπώνουν την αξιοπιστία και την «ικανότητα διακυβέρνησης». Το ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει επίσης, δεν σημαίνει ότι ωφελείται ή ενισχύεται η ΝΝΔ. Αντιθέτως, χέρι-χέρι οι Συμφοιτητές οδηγούν τα δύο κόμματα παρακμής που εκπροσωπούν στον... απόπατο της Ιστορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου