Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Ελάτε να κλάψουμε όλοι μαζί για το φίμωτρο

Τσουνάμι υποκρισίας έχει χτυπήσει τη blogoσφαιρα, καθώς σχεδόν κάθε μικρό ή μεγάλο blog ένιωσε την ανάγκη να υποστηρίξει τον Παπαγιάννη και το fimotro στην κόντρα που ξεκίνησε με το Mega. 
Στο πρόσωπο του διαχειριστή του φιμώτρου, που είναι πάγια θέση του συγκεκριμένου blog οτι δεν είναι ο Παπαγιάννης, κάποιοι βλέπουν οτι ξεκινάει πόλεμος εναντίον των blog.

Υπάρχουν κάποιοι "έξυπνοι" δημοσιογράφοι, που έχουν βρει την υγειά τους με τα blog. Σου λέεικαι δεν πληρώνω τίποτα αφού η υπηρεσία είναι δωρεάν και κάνω τη δουλειά μου σαν κανονικό σάιτ. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι επιλήψιμο  (ίσα ίσα), το πρόβλημα αρχίζει όταν το άνωθι σκεπτικό συνδυάζεται με την επιπλέον σκέψη: άμα λάχει καμία στραβή, έχω και όλους τους blogger με το μέρος μου

"Αφήστε ήσυχα τα blog, απόπειρα φίμωσης του φιμώτρου, ακολουθούν και άλλοι" και λοιπές υστερικές κραυγές θολώνουν τα νερά και είναι επιχειρήματα που έχουν κατασκευαστεί για τέτοιες περιπτώσεις. Εδώ δεν μιλάμε για κάποιον νόμο που πάει να περάσει η κυβέρνηση για την ανωνυμία των blogs, μιλάμε για αγωγή που κατατέθηκε από ανθρώπους οι οποίοι συκοφαντούνται σε καθημερινή βάση.

Το ζήτημα είναι το εξής απλό: Κάποιοι εκμεταλλεύονται τα blog για να παίξουν τα παιχνιδάκια τους, κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν χωρίς όρια και έχουν εξελιχθεί σε νταβατζήδες της blogoσφαιρας. Τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε κάθε blogger που δεν ανήκει στην κατηγορία του φιμώτρου, να τα καταδικάζει και να τα απομονώνει και όχι ξαφνικά να υποστηρίζει το φίμωτρο, γιατί στο πρόσωπό του χτυπιέται και καλά η blogoσφαιρα ή γιατί του δίνεται μία ακόμη ευκαιρία να φωνάξει "χούντα" και να καταγγείλει το "φιλοκυβερνητικό και προπαγανδιστικό" Mega.

Δεν ξέρω αν το Μega και οι δημοσιογράφοι που κατέθεσαν αγωγή έκαναν καλά, για να δικαιωθούν θα πρέπει να υπάρξει άρση του απορρήτου και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μόνο συκοφαντία. Ο λόγος δε για τον οποίο κατατέθηκε η αγωγή (δημοσκόπηση για το ποιος γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση) είναι λίγο αστείος και το ποσό που ζητάνε, εξωπραγματικό. Αλλά και πάλι πώς θα προστατευτεί ο κάθε άνθρωπος, πώς θα περισώσει την αξιοπρέπειά του, όταν κυκλοφορούν κάτι μάγκες τύπου φιμώτρου; Την άποψή μου για το φίμωτρο την έχω γράψει αναλυτικά εδώ.

Δεν θα μπω στον κόπο να γράψω για το Mega, για τους δημοσιογράφους του και για την ενημέρωση που υπηρετούν. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και από αυτή κρίνεται. 

Όσοι bloggers στηρίζουν το εν λόγω blog, ας θυμηθούν την προϊστορία του. Ο διαχειριστής του συγκεκριμένου blog, είναι που “κατέδιδε” άλλους bloggers στον παρελθόν, δίνοντάς τους βορρά σε όσους τους περίμεναν στη γωνία, αυτός είναι που προσπαθεί να επηρεάσει εξελίξεις και εκβιάζει απροκάλυπτα, πουλώντας παραγοντιλήκι.
Θίγεται η αξιοπρέπεια ανθρώπων μέσα από αυτόν τον οχετό. H Παραπολιτική έχει απόλυτο δίκιο όταν μιλάει για ηλεκτρονικό jukebox λασπολογίας, πιο ακριβής προσδιορισμός περι του τι ετσί fimotro, δεν υπάρχει.

Επίσης και μόνο το γεγονός οτι ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος, παραδέχτηκε οτι αρθρογραφεί και ανώνυμα σε αυτό το εμετικό blogo/site, θα έπρεπε να είχε προβληματίσει τους όψιμους υποστηρικτές του φιμώτρου. Ένας βουλευτής δηλώνει on camera οτι αρθρογραφεί σε έναν ιστότοπο, που έχει αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση δημοσιογράφων, βουλευτών και υπουργών, που "προβλέπει" ποιοι θα είναι στις λίστες των εκλογών και στον οποίο εμφανίζονται αναρτήσεις του τύπου "μελλοντική αξιοποίηση του Πάνου Καμμένου" κλπ...

Το πιθανότερο είναι οι αγωγές να αποσυρθούν, ελπίζω τουλάχιστον ο διαχειριστής του φιμώτρου, να πάψει να ξεσπάει πάνω σε συναδέρφους του.

Ας δούμε τώρα κάποια post που φανερώνουν την αγάπη του συγκεκριμένου blog για το Mega και συγκεκριμένα 2 από τα αγαπημένα μου, όπου υπονοείται οτι ο Σωτήρης Δανέζης δεν βρίσκεται στην Λιβύη, αλλά στον .... Χυτήρογλου, στα πλαίσια της λογικής του Mega "προβάλλω ζητήματα ήσσονος σημασίας όπως ο εμφύλιος στη Λιβύη, οι καταστροφές στην Ιαπωνία και η ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή, για να καλύψω την κυβέρνηση και να προβάλλω στο τέλος, τις πραγματικά σοβαρές ειδήσεις, όπως οι δηλώσεις Μιχελάκη"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου