Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Χιόνια πέφτουν στην Αττική και την Θεσσαλονίκη....Την εμφάνισή του στην Αττική έκανε νωρίς το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας ο χιονιάς. Η χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες είχε ήδη κλείσει ο δρόμος της Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Χιόνι πέφτει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθήνας.

Χιονόπτωση σημειώνεται στην εθνικό οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας. Σε επιφυλακή βρίσκεται ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, σε περίπτωση που δημιουργηθούν προβλήματα στο οδόστρωμα.

Στο ρεύμα προς Λαμίας, στο ύψος του 40ού χλμ έχει διπλώσει μια νταλίκα, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών έχει διακοπέι η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, ενώ τα αυτοκίνητα κινούντα μόνο με αλυσίδες.

Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται στην Πεντέλη.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει ορίσει 12 σημεία διανομής αλατιού.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική, ίσως και ισχυρές στα βόρεια του νομού, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.Λόγω των καιρικών συνθηκών επιβλήθηκε γενικό απαγορευτικό απόλπου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου και από το λιμάνι της Ραφλήνας προς τις Κυκλάδες.

Στη Θεσσαλονίκη, η χιονόπτωση ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης αργά το μεσημέρι, ενώ στις παρυφές της πόλης το έχει ήδη «στρώσει».

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Χιόνι πέφτει από το πρωί στη βόρεια Χαλκιδική και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Το κρύο είναι τσουχτερό με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

Προβλήματα σημειώνονται για τους εκδρομείς που επιστρέφουν στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Έντονη χιονόπτωση καταγράφεται από το 180ό χλμ στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων στο 182ο χλμ έως το 165ο χλμ στον Άγιο Κωνσταντίνο, και στη οδό Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ έως το Κάστρο της Βοιωτίας. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα.

Από τις 4 το απόγευμα χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας, ενώ με ιδιαίτερη ένταση είναι τα χιόνια στα βόρεια και τα δυτικά.

Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.

Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.

Στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου