Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Η ΝΔ Εσωτερικού, η ΝΔ Εξωτερικού και το διπλό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά

Κάποτε είχαμε το ΚΚΕ Εσωτερικού και το ΚΚΕ Εξωτερικού.
Σήμερα έχουμε τη... Νέα Δημοκρατία Εσωτερικού και τη Νέα Δημοκρατία Εξωτερικού.
Έτσι φαίνεται πως εξελίσσονται τα πράγματα στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και αυτό δείχνει η στάση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της, τουλάχιστον σε σχέση με το 

Μνημόνιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Νέα Δημοκρατία Εσωτερικού δρα στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα και στη Βουλή των Ελλήνων οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δίνουν τα ρέστα τους, με έναν απόλυτο αντιμνημονιακό λόγο και θεωρούν την ανάμειξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα εθνικά οικονομικά, σαν την απόλυτη ξεφτίλα της χώρας. Τη στάση τους αυτή την ενισχύουν και την εξυψώνουν τα διάφορα κομματικά παπαγαλάκια (σύμβουλοι, κρυφοσύμβουλοι, μπλόγκ, εφημερίδες κ.λπ). Παραδείγματα αυτής της στάσης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν πολλά.

Στην Ευρώπη όμως δρα η Νέα Δημοκρατία Εξωτερικού !!!
Εκεί, στις Βρυξέλλες, οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιχειρηματολογούν και ψηφίζουν συνεχώς υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της ανάμειξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα οικονομικά της Ελλάδας.

Την Τετάρτη για παράδειγμα, στη σχετική ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, Ρόδη Κράτσα, Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιώργος Παπανικολάου, ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου και συμφώνησαν με την ανάμιξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα οικονομικά της Ελλάδας.
Στους διαδρόμους των Βρυξελλών όλοι ψιθυρίζουν ότι η στάση αυτή των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επιβλήθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά που  με την κίνηση αυτή θέλησε να γίνει αρεστός στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι... «διπρόσωπος» και «δίγλωσσος». Έχει δηλαδή δύο πρόσωπα. Στην Ελλάδα λαϊκίζει με αντιμνημονιακές κορώνες και δηλώνει εντελώς αντίθετος με την ανάμιξη της Τρόικας και του ΔΝΤ στα οικονομικά μας, όμως στους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες διαβεβαιώνει ότι είναι υπέρ του Μνημονίου, υπέρ της Τρόικα και υπέρ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και πως να μην το κάνει αυτό όταν η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και τα άλλα παιδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι αυτοί που κυρίως προώθησαν τη λύση με το Μνημόνιο και το ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Κάπως έτσι λοιπόν και λόγω των "αναγκών" του Αντώνη Σαμαρά (της διπλής μούρης που λέγαμε πριν) δημιουργήθηκαν οι δύο Νέες Δημοκρατίες. Η ΝΔ Εσωτερικού και η ΝΔ Εξωτερικού.
Η δράση αυτών των δύο κομματικών οργανώσεων είναι πλέον εμφανής και έχει να κάνει με την παραπλάνηση. Των ελλήνων στην Ελλάδα και των ευρωπαίων στις Βρυξέλλες. Έτσι νομίζει τουλάχιστον ο Αντώνης Σαμαράς. Ότι μπορεί να λαϊκίζει και να παραπλανεί συνεχώς. Τους έλληνες στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες.

ΥΓ
Η Νέα Δημοκρατία Εξωτερικού έχει στη σύνθεσή της επτά Ευρωβουλευτές.
Αξιοσημείωτο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ούτε έτσι μπόρεσε να συσπειρώσει τη ΝΔ σε μια γραμμή. 
Για διαφόρους λόγους Ι.Τσουκαλάς, Γ.Παπαστάμκος, Κ.Πουπάκης ψήφισαν εναντίον της βούλησης κ.Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου