Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Περιοδεία και επαφές του Υπεύθυνου Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Βασίλη Τσιατσιάμη, στην Κρήτη

Ο Υπεύθυνος Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Βασίλης Τσιατσιάμης βρέθηκε το διήμερο 3-4 Μαρτίου 2011 στην Κρήτη, όπου είχε χρήσιμες συναντήσεις και συζητήσεις με τους... πρώτους πυρήνες της «συμμαχικής» νεολαίας στη Μεγαλόνησο.
Κύριος σκοπός της επίσκεψής του ήταν η συμμετοχή του στην επιτυχημένη εκδήλωση της Νεολαίας του κινήματος στο Ηράκλειο με θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο μέλλον των νέων». Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη (03-03-11) στο ξενοδοχείο Αστόρια και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Forum για την Ελλάδα, πρώην Υπουργός, κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο καθηγητής του τμήματος κοινωνικής ανθρωπολογίας πανεπιστημίου Κρήτης  κ. Γιώργος Νικολακάκης. Και οι δύο τόνισαν, ότι οι νέοι πρέπει να δρομολογήσουν το μέλλον τους βάση της νέας πραγματικότητας  που διαδραματίζεται  πλέον  όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και  παγκοσμίως. Μια πραγματικότητα  που θέλει τους νέους να απασχολούνται με  επαγγέλματα που προτάσσουν την καινοτομία.
Στους προβληματισμούς και στην ανασφάλεια που βιώνουν οι  νέοι αναφέρθηκαν, τόσο ο υπεύθυνος νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Βασίλης Τσιατσιάμης όσο και ο εκπρόσωπος νεολαίας Ηρακλείου κ. Αντώνης Ορφανίδης. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην τρομακτική αύξηση της ανεργίας αλλά και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Την Παρασκευή (04-03-11) ο Βασίλης Τσιατσιάμης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο και τα Χανιά, όπου συναντήθηκε με νεολαίους της Συμμαχίας για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την οργάνωση και τις πρωτοβουλίες των νέων του κινήματος.
Στο Ρέθυμνο, ο κ. Τσιατσιάμης μίλησε στη δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας «Κρητική Επιθεώρηση», Αγγελική Καλλέργη, η οποία κατέγραψε τη συνάντηση στο παρακάτω κείμενο:
«Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν έχει αγκυλώσεις και πρεσβεύει κάτι νέο στην πολιτική σκηνή» δηλώνει ο υπεύθυνος για την οργάνωση της νεολαίας του κινήματος, Βασίλης Τσιατσιάμης, που βρέθηκε στην Κρήτη τις προηγούμενες δύο ημέρες.
Ο μόλις 28 ετών Βασίλης Τσιατσιάμης συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη στο Ηράκλειο, παρουσία του πρώην υπουργού, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής ήρθε στο Ρέθυμνο, όπου είχε επαφές με νέους της ΔΗ.ΣΥ. και αντάλλαξαν απόψεις ενόψει και του οργανωτικού συνεδρίου του κινήματος.
Μίλησε στην Κρητική Επιθεώρηση για τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το κίνημα θα μπει στη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν εκλογές.
Ο ίδιος εμφανίζεται ικανοποιημένος από την πορεία της οργάνωσης στην Κρήτη και απάντησε στο γιατί θεωρεί ότι η Δημοκρατική Συμμαχία μπορεί να φέρει κάτι νέο στην πολιτική σκηνή.
«Η Ντόρα Μπακογιάννη στη διακήρυξη της ΔΗ.ΣΥ. έκανε την αυτοκριτική της, παραδέχθηκε τα όποια λάθη η ίδια είχε κάνει στο παρελθόν και προχωράει με έναν στόχο: το καλό της Ελλάδας. Δηλαδή, η ΔΗ.ΣΥ. δίνει την ευκαιρία σε υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους να έρθουν και να αθροίσουν δυνάμεις μαζί μας. Δεν έχει αγκυλώσεις. Ο πραγματικός πατριωτισμός μας ενδιαφέρει και όχι ο κομματικός. Οι πολιτικοί σχηματισμοί μέχρι την κρίση είχαν ένα και μόνο σκοπό τον κομματικό πατριωτισμό, δηλαδή διόριζαν κόσμο στο δημόσιο για παράδειγμα με στόχο την ψήφο σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιατσιάμης.
Δεν έκρυψε, δε, τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι κυρίως οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική και κυρίως τους πολιτικούς. «Πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και αλήθεια. Αυτό που κάνουμε κι εμείς είναι να λέμε την πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο», και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο δύσκολη της φάση, ακόμα και από την περίοδο της Μεταπολίτευσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου