Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Ποιος διαφωνεί με την οικονομική πολιτική του Κ. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ τοποθέτησης του βουλευτού της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη από το βήμα της Βουλής 

«…Υπογραμμίζω ότι η σημερινή συζήτηση δεν είναι καινούργια. Τα περισσότερα από αυτά που συζητάμε τα είχε πει ήδη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από το 1990-1993, ως Πρωθυπουργός της χώρας τότε. Και μάλιστα είχε ξεκινήσει κάποια από αυτά. Σας προκαλώ λοιπόν σήμερα, 20 χρόνια μετά, να αμφισβητήσετε έστω και μία από τις τότε θέσεις του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία. Γιατί θα ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα για τη χώρα εάν κάναμε τότε όλα όσα ο πρώην Πρωθυπουργός είχε θέσει ως εθνικές προτεραιότητες..........

Αμφισβητείτε την ανάγκη για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Αμφισβητείτε την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και της εκμετάλλευσης ακόμα και βραχονησίδων, κάτι που θα επέφερε σημαντικά οφέλη και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής; Αμφισβητείτετην ανάγκη εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πόρων και των κοιτασμάτων της χώρας;

Τι κάνατε τότε; Εμποδίσατε και...
 αντισταθήκατε σθεναρά σε κάθε αλλαγή τότε. Και θελημένα, για καθαρά μικροκομματικό όφελοςυποθηκεύσατε ως ΠΑΣΟΚ το μέλλον αυτής της χώραςΠήγατε τη χώρα 20 χρόνια πίσω. 


Το ίδιο έκανε και ο κύριος Σαμαράς, ρίχνοντας μία Κυβέρνηση με τη στάση του ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης, το ίδιο κάνει και σήμερα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, ο κ. Σαμαράς παραπλανούσε τους πολίτες ότι διάθετε μαγικές λύσεις που θα εξαφάνιζαν μέσα σε λίγο χρόνο το χρέος και θα μηδένιζε τα ελλείμματα. Κατόπιν, έτρεχε να αποσύρει άρον άρον το υποτιθέμενο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Απίστευτη προχειρότητα και πολιτική υποκρισία και από τον αρχηγό της νέας Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, η εκκωφαντική σιωπή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνει ότι δεν έχουν τη βούληση να συγκρουσθούν με τους κομματικούς τους στρατούς και άρα να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας.

Σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτό το δρόμο, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα σας ακολουθήσει». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου