Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Άνω κάτω στη ΝΝΔ για την ακραία αντιπολίτευση - Αλαλούμ θέσεων - "Σύγκρουση" Κυριάκου-Μανώλη

Εσωκομματικές εκρήξεις καταγράφονται στο εσωτερικό της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τις... υπερβολικές αντικυβερνητικές δηλώσεις. Οι παρασκηνιακές εντάσεις αυξήθηκαν αρκετά τις τελευταίες ώρες μετά την επιλογή κεντρικών στελεχών της ΝΔ, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κ.Μαρκόπουλος, να πουν ότι τα όσα συμβαίνουν σήμερα θυμίζουν «ημέρες χούντας»!

Οι χειρισμοί, η στάση της ΝΔ στο θέμα των κινητοποιήσεων (γιατρών, φαρμακοποιών και αγροτών), αλλά και η διγλωσσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενίσχυσαν το κλίμα αναστάτωσης και πλήττουν το αστικό προφίλ του κόμματος.

Αρνητική εικόνα έχει προκαλέσει σε κεντρογενείς, φιλελεύθερους και καραμανλικούς βουλευτές η κίνηση της ΝΔ να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή λόγω της απόφασης του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών για τις... συναθροίσεις.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές διαφωνούσαν λέγοντας ότι δεν μπορεί η ΝΔ να ζητεί παραίτηση υπουργού για ένα τέτοιο θέμα. Από την άλλη πλευρά, προβληματισμένοι ήταν και οι καθαρόαιμοι δεξιοί βουλευτές, που έλεγαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι του δόγματος «νόμος και τάξη».

Ο Γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ κ. Ι. Μανώλης, ο οποίος δίνει πολιτική κάλυψη στους απεργούς, ξεκαθάρισε χθες ότι είναι «με την κοινωνία που εξεγείρεται, που εξοργίζεται,που βγαίνει στον δρόμο» και εξέφρασε την ελπίδα οι πολίτες να αγκαλιάσουν τη «γαλάζια» πολιτική που είναι καθαρή, αντιμνημονιακή και οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο. Αρκετά ειλικρινής είπε (Ρ/Σ ΝΕΤ): «Αυτή είναι η απόφαση της ΝΔ, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας».

Σε σκληρή γραμμή κινήθηκε και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ κ. Κ. Τζαβάραςπου μαζί με τον αναπληρωτή του κ. Κ. Καραγκούνη σήκωσαν τη ρομφαία κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους ότι οδηγεί τη χώρα «σε μια περίοδο συνταγματικώς περιορισμένης δημοκρατίας, σε ένα είδος αυταρχικής και αντιλαϊκής διακυβέρνησης, με πρότυπο ξεπερασμένα βοναπαρτικά καθεστώτα».

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση της ΝΔ είναι ο βουλευτής και τομεάρχης Περιβάλλοντος κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι το στίγμα που εκπέμπει το κόμμα μερικές φορές είναι ασαφές και δεν είναι τόσο καθαρό όσο θα ήθελε η πλειονότητα των στελεχών. Ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί και με όσους υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις, αν και γι' αυτό του απάντησε ουσιαστικά ο κ. Μανώλης, ο οποίος είπε ευθέως ότι η ΝΔ δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται και για την επιλογή του τομεάρχη Εξωτερικών κ.Π.Παναγιωτόπουλου να μιλήσει για εθνική ταπείνωση όσον αφορά την προτεινόμενη ενσωμάτωση στο Σύνταγμα κάθε χώρας δεσμευτικών διατάξεων για τη δημοσιονομική πειθαρχία. «Είναι ταπεινωτική για την αξιοπρέπεια των ευρωπαϊκών λαών» είπε προχθές στη Βουλή, αναγκάζοντας πολλούς να διερωτηθούν αν αυτό είναι κεντρική γραμμή και αν δεσμεύει το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου