Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ

Παραιτήθηκε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και ο αντιπρόεδρος διόρισε στρατιωτικό συμβούλιο για την άσκηση της εξουσίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, πριν από λίγο. Νωρίτερα, αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος επιβεβαίωσε ότι ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του αποχώρησαν για το θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ...


πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως μεταβιβάστηκε η εξουσία στον αντιπρόεδρο, Ομάρ Σουλεϊμάν.
Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Αίγυπτο, Χόσαμ Μπαντράουι, που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες. «Πρόκειται για την παραίτησή μου τόσο από τη θέση μου όσο και από το κόμμα», δήλωσε ο κ. Μπαντράουι μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαγιάτ.
«Η σύσταση νέων κομμάτων με νέο τρόπο που θα αντικατοπτρίζουν νέες σκέψεις και ιδέες είναι κάτι πολύ καλό για την κοινωνία τώρα, στο παρόν στάδιο», πρόσθεσε.
Ο κ. Μπαντράουι μέλος της Ανω Βουλής του αιγυπτιακού κοινοβουλίου ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα στις 5 Φρβρουαρίου αντικαθιστώντας τον Σαφουάτ ελ-Σέριφ.
Την είδηση της παραίτησης υποδέχθηκαν με έντονους πανηγυρισμούς οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι Αιγύπτιοι στην πλατεία Ταχρίρ, οι οποίοι είδαν μετά από 18 ημέρες διαδηλώσεων να ικανοποιείται το αίτημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου