Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Τι έλεγε ο Γ. Παπανδρέου για τους μετανάστες!

Το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση ξέρουμε ότι γίνεται αριστερό, αντιδραστικό και καταγγέλλει ως σκάνδαλο οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισης. 
Ειδικά για τους μετανάστες το ΠΑΣΟΚ ήταν σχεδόν κομμουνιστικό κόμμα και σήμερα έχει γραμμένο το 

παρελθόν στις παλιές του ιστοσελίδες!
Το Νοέμβριο του 2008 δεκαπέντε μετανάστες είχαν κηρύξει απεργία πείνας στα Χανιά.
Τότε ο Παπανδρέου έγραφε: 
«Οφείλουμε να σεβαστούμε ένα αξίωμα, ότι να είσαι μετανάστης ή πρόσφυγας δεν είναι καθόλου εύκολο. Η αντιμετώπισή μας οφείλει να έχει ως σημείο εκκίνησης το δεδομένο ότι βλέπουμε τον κάθε άνθρωπο ισότιμα. Συναναστρεφόμαστε κάθε άνθρωπο ως πολίτη του κόσμου και θέλουμε να έχει τα ίδια δικαιώματα, του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην ειρηνική συμβίωση, στον σεβασμό, στην αξιοπρέπεια, στην ανθρωπιά. ….. 
 Η άποψη ότι «οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα αλλά έχουν προβλήματα» αποτυπώνει μια πραγματικότητα, όσες βελτιώσεις και αν έχουν εφαρμοστεί και υλοποιηθεί. Υπάρχουν σημαντικά πρακτικά και θεσμικά προβλήματα και υπάρχουν και προβλήματα αντίληψης, νοοτροπίας, υποδοχής και αποδοχής. Το καλύτερο που θα συνέβαλε στο να σταματήσει αυτή η εικόνα, ήταν η ένταξη των μεταναστών». 
 Σήμερα απεργούν 300 μετανάστες κάπου κοντά στη Βουλή, αλλά ο Γ. Παπανδρέου μάλλον δεν θέλει να θυμάται τις αριστερές «βόμβες» του 2008! 
 Ησυχία! Ο Γιώργος κυβερνά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου