Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Μέσω ΕΣΠΑ η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιμένει ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά από... γραπτή ενημέρωση του Υφυπουργού Εσωτερικών

Για την πρόθεση ένταξης των έργων αποκατάστασης του 44ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ ενημερώνει ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Π. Ρήγας, απαντώντας σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε ζητήσει την άμεση αποκατάσταση των δύο σχολικών υποδομών.

Ειδικότερα, σε απάντηση της παρέμβασης με αρ. πρωτ. 829/23-12-2010, ο Υφυπουργός ενημερώνει ότι «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, γνωστοποιούμε ότι το έργο «Ενίσχυση- Αντικατάσταση στέγης και προσθήκη κατ' επέκταση νέου τριώροφου τμήματος στο κτίριο που στεγάζει το και 44° δημοτικό σχολείο Ηρακλείου», έχει υποβληθεί στην ΕΔΑ Περιφέρειας Κρήτης από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (ΕΣΠΑ), στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 4366/ 29­9-2010 πρόσκλησης υποβολής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων».

Συμπληρώνει δε ότι «το εν λόγω έργο βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης της πληρότητας και της ωριμότητας του φακέλου του. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η ως άνω αναφερόμενη πρόσκληση, η ΕΔΑ Περιφέρειας Κρήτης θα προχωρήσει στη διαδικασία ένταξής του στο ΕΣΠΑ».

Ωστόσο, ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Ρήγας, δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ δεν θεώρησε εξασφαλισμένη την ένταξη των αναγκαίων έργων στα δύο σχολεία στο ΕΣΠΑ, καθώς πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, ο κ.Αυγενάκης επέμεινε στο να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύτηκε να παρακολουθεί την πρόοδο του ζητήματος, έως ότου εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για το έργο και ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου