Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Ιδρυτικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας"

Με το βλέμμα στο ιδρυτικό συνέδριο που είναι προαγραμματισμένο για το τέλος Μαίου και με στόχο να καταγράψει στις επόμενες δημοσκοπικές έρευνες ποσοστά ανώτερα του 3%, που είναι το όριο εισόδου στη Βουλή, η Δημοκρατική Συμμαχία έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τις κομματικές μηχανές. 


Η τελευταία μέτρηση, της GPO, έδωσε στο κόμμα, που συμπλήρωσε μόλις 2,5 μήνες ζωής, 2,9%. Πρόκειται για ποσοστό μακριά από τις προσδοκίες αλλά και τις εκτιμήσεις των επιτελών της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι το κόμμα της θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με ποσοστό που θα εκπλήξει και ήδη έχει δώσει εντολές προκειμένου να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ενόψει συνεδρίου.

Η ίδια έχει προγραμματίσει σειρά επισκέψεων σε όλη την Επικράτεια και το επόμενο Σαββατοκύριακο (19-20 Φεβρουαρίου) θα επισκεφτεί την Κέρκυρα, την Πρέβεζα και την Άρτα, όπου θα παραστεί σε εγκαίνια γραφείων ομάδων πρωτοβουλίας που λειτουργούν ως τοπικές οργανώσεις του κόμματος. 

Ήδη έχουν ανοίξει 47 γραφεία ομάδων πρωτοβουλίας σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται άμεσα να γίνουν τα εγκαίνια σε άλλα δέκα γραφεία. 

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει προβλέπει ότι μέχρι την 25η Μαρτίου θα έχουν ανοίξει γραφεία ομάδων πρωτοβουλίας σε όλη τη χώρα, ενώ, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές «όλα είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν συμβάλει οικονομικά στη λειτουργία τους η κεντρική διοίκηση του κόμματος ούτε με ένα ευρώ».

Το επόμενο διάστημα οι ομάδες πρωτοβουλίας θα διοργανωθεί και σειρά θεματικών εκδηλώσειων. Σε ορισμένες θα λάβουν μέρος στελέχη του κόμματος τα οποία θα τοποθετηθούν για τις θέσεις και την ταυτότητα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ κάποιες άλλες εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές και το θέμα τους θα είναι επικεντρωμένο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν είτε 4, είτε 6 προσυνεδριακές συνδιασκέψεις, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους. Έμφαση θα δοθεί στο λεκανοπέδιο αλλά και στην περιφέρεια. Περιοδείες και ομιλίες σε όλους τους νομούς θα κάνουν, εκτός της Ντόρας Μπακογιάννη, στελέχη πρώτης γραμμής, όπως οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού Δημήτρης Ζαφειριάδης, ο εκπρόσωπος τύπου Γιάννης Οικονόμου και μέλη της διοικούσας επιτροπής.

Επίσης σχεδιάζεται η πραγματοποίηση σεμιναρίου επιμόρφωσης των στελεχών από καθηγητές-στελέχη του κόμματος και του «Forum για την Ελλάδα».

Στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος υπολογίζουν ότι οι σύνεδροι στο ιδρυτικό συνέδριο θα είναι γύρω στους 1.000 και πως τα εγγεγραμμένα μέλη θα ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των 5.500 που, όπως λένε, βρέθηκαν στο Μπάντμιντον στις 27 Νοεμβρίου όταν η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο ιδρυτικό συνέδριο θα προκύψουν μετά από ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, κάτι που, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΔΗ.ΣΥ., «δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο ελληνικό κόμμα μέχρι σήμερα».
  Με εγκαίνια νέων γραφείων και επισκέψεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην περιφέρεια συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Ιδρυτικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου